Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Посета на министерот за одбрана Гвидо Крозето на Скопје

29 март 2024 година: посета на министерот за одбрана Гвидо Крозето на Скопје и потпишување со министерката Славјанка Петровска на Договорот за воздушна патрола во рамките на НАТО, врз основа на кој италијанското воено воздухопловство ќе ја гарантира, заедно со македонските и грчките воздухопловни сили, безбедноста на воздушниот простор на Северна Македонија.