Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Средба меѓу Премиерот Драги и Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Ковачевски

На 24 мај 2022 година, премиерот Марио Драги во седиштетот на Владата, Палацо Киџи, во Рим го прими претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски.

Главни теми на разговорот беше процесот на проширување на Европската унија со земјите од Западен Балкан со посебен осврт кон Северна Македонија, ситуацијата во Украина и натамошното зајакнување на билатералната соработка.