Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Северна Македонија. Воведување на полициски час на националната територија

Македонската Влада денес донесе одлука за воведување на полициски час од 20.00 до 05.00 часот следниот ден и затворање на сите угостителски активности, освен за услуги за носење. Овие мерки се на сила до 20 април 2021 година. На сила е и обврската за заштитна маска и на отворено и забрана за собирање повеќе од 4 лица на јавно место.

Ажурирано на 21.04.2021. Гореспоменатите рестриктивни мерки се продолжени до 27 април 2021 година.