Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Средба помеѓу Амбасадорот Силвестри и Никола Димитров

Реформската агенда и Европското чекорење на земјава претставуваа централни теми на дискусија помеѓу Амбасадорот Силвестри и Никола Димитров, Заменик Претседател на Владата за европски прашања. Потврдувајки ја италијанската поддршка кон европскиот пат на Северна Македонија, Силвестри ја истакна неопходноста за внатрешни реформи како и расположивоста на италијанските администрации да ги споделат сопствените искуства во различни сектори. Димитров изрази полна почит кон ваквите ставови на Италија, изразувајќи надеж за уште поголем развој на веќе одличните врски помеѓу двете земји.