Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Интервју на Амбасадорот Ромео на МРТ1 по повод Денот на Републиката

Амбасадорот Ромео даде интервју за националната телевизија МРТ1 по повод Денот на Република Италија.

Меѓу различните теми кои се споменаа се здравствената вонредна состојба во Италија, постапките на ЕУ за борба со економската и здравствената криза, економските односи меѓу Италија и Северна Македонија, перспективата за започнување пристапни преговори со ЕУ и политичката состојба во земјата.

http://play.mrt.com.mk/play/40189

За верзија на англиски јазик:

https://youtu.be/zoSlb4vDhSs