Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Нови одредби на италијанската Влада во врска со вонредната состојба COVID-19. Ажурирање на состојбата за италијанските државјани кои се враќаат од странство и странските државјани во Италија

 

По објавувањето на новиот Декрет “DPCM” од 17 мај 2020, кој влегува на сила од 18 мај, делумно се променети одредбите за ситуацијата за италијанските државјани кои се враќаат од странство и странските државјани во Италија.

Тука ќе ги најдете сите ажурирања во врска со враќање од странство:

https://www.esteri.it/mae/it/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

Ве потсетуваме дека и формуларот за влез е променет.

На овој линк може да го најдете текстот на последниот Декрет на англиски јазик

https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/05/dpcm_20200517_eng.pdf