Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

COVID-19 вонредна состојба: нова организација за репатријација во Италија

Денес Амбасадата придонесе за уште една операција за репатријација (четврта од почетокот на здравствената вонредна состојба) од меѓународниот аеродром во Скопје за Италија (аеродромот во Венеција). Благодарение на помошта на македонското Министерство за надворешни работи кое го организираше летот за да донесе од Италија над 150 македонски државјани, 30 лица се вратија во Италија во нивните домови и кај нивните членови на семејството.

Одличен пример за ефективна соработка во овие тешки моменти за секого. До денес, Амбасадата успеа да врати во Италија околу 75 граѓани.