Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Телефонски разговор меѓу Претседателот на Владата Мелони и Премиерот на Северна Македонија Ковачевски

Претседателот на Владата на Италија Џорџа Мелони и Премиерот на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски остварија телефонски разговор. На телефонскиот состанок беше потврдено одличното ниво на билатерални односи меѓу Рим и Скопје и заедничкиот интерес за понатамошно зајакнување на соработката во полето на Одбраната, исто така и во однос на активностите за воздушно патролирање на територијата на Северна Македонија. Премиерката Мелони ја потврди целосната поддршка на италијанската Влада за европскиот пат на Скопје.