Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

СТУДИСКИ СТИПЕНДИИ ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ ИНСУБРИЈА

20 стипендии од по 10.000 евра, распоредени во 2 транши т.е. две години (5000 евра за учебната 2023/24 година и 5000 евра за учебната 2024/25 година), за меѓународни студенти кои сакаат да се запишат на студии во Италија во а.г. 2023.24,

На еден од смеровите за додипломски или постдипломски студии при горенаведениот Универзитет , за студии кои се одвиваат на англиски или пак на италијански јазик.

Ова е одлична можност за студирање во Италија, во Комо или Варезе.

Конкурирањето мора да биде преку i-STUD порталот и тоа најдоцна до до 31 мај 2023 година до 12 часот на пладне (италијанско време).

Сите информации ќе бидат објавени на линкот:

https://www.uninsubria.eu/opportunity/two-years-scholarships-supporting-excellent-international-students