Questo sito utilizza cookies tecnici (necessari) e analitici.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Prezantimi i aktiviteteve të Konfindustria e Maqedonisë së Veriut dhe mundësia e bashkëpunimit me Odat Ekonomike 

Dje, më 18 janar, Sekretari i Parë Dr. Mario De Rosa, në prani të shefave të kabinetëve të Zëvendëskryeministrit për Çështje Ekonomike dhe të Ministrisë së Bujqësisë, Këshilltarit Shtetëror në Ministrinë e Shëndetësisë, Ambasadorit Topalovski, drejtor për diplomacinë publike dhe ekonomike, e kryetarëve të Dhomave Ekonomike të pranishme në Maqedoninë e Veriut si dhe e një grupi të madh kompanish italiane, eksponentë të botës afariste dhe ekonomike maqedonase që mbajnë marrëdhënie të ngushta me Italinë, ekspozoi disa nga prioritetet e Qeverisë së Re në lidhje me politikën tregtare të Italisë në Ballkan dhe Maqedoninë e Veriut,që gjithnjë e më shumë perceptohen si një kontekst mundësie në perspektivën e rialokimit të zinxhirëve global të vlerës.

Në këtë këndvështrim, duke kujtuar aktivitetin promovues të integruar të bërë nga Ambasada Italiane dhe qendra e Korrespondencës ITA, e cila ka bërë të mundur që vitet e fundit të hedhë dritë mbi ekselencën sipërmarrëse të vendit tonë, Sekretari i Parë kujtoi se si në strategjinë në nivel kombëtar, një partner i rëndësishëm është edhe bota e kompanive private dhe më saktë Konfindustria. Në këtë drejtim, duke kujtuar edhe iniciativat e fundit të organizuara nga Ambasada në bashkëpunim me Konfindustrinë e Maqedonisë së Veriut, u urua një mbështetje gjithnjë e më e madhe të Dhomave të Tregtisë lokale, me synimin për rritjen e tregtisë ndërmjet dy vendeve, të bashkuar nga Korridori VIII dhe tradicionalisht e lidhur me lidhje të thella miqësie siç dëshmohet nga mbështetja që Italia ka rezervuar gjithmonë për perspektivën euroatlantike të Maqedonisë së Veriut.

Aktivitetet tashmë të zbatuara dhe objektivat strategjike të Konfindustrisë së Maqedonisë së Veriut u prezantuan më pas drejtpërdrejt nga presidenti Riccardo Rainone, i cili falënderoi Ambasadën dhe sistemin e Vendit për rezultatet e arritura tashmë në pak muaj nga fillimi i mandatit të tij. Më në fund, pati një moment të këndshëm kushtuar rrjetizimit.