Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Ambasada

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
22 February 2024
CONTRIBUTI A UNIVERSITÀ STRANIERE PER LA PROMOZIONE ALL’ESTERO DELLA LINGUA E DELLA CULTURA ITALIANA

Il Ministero degli Affari Esteri e Cooperazione Internazionale della Repubblica italiana (MAECI – DGSP – Direzione Generale promozione sistema Paese) offre alle università straniere la possibilità di richiedere contributi finalizzati alla promozione della lingua e della cultura italiana nelle istituzioni universitarie straniere. I contributi sono concessi per la creazione e il funzionamento di cattedre di […]

Leggi di più
22 February 2024
CONTRIBUTI PER CORSI DI FORMAZIONE/AGGIORNAMENTO PER DOCENTI DI ITALIANO OPERANTI NELLE UNIVERSITÀ STRANIERE

Il Ministero degli Affari Esteri e Cooperazione Internazionale della Repubblica italiana (MAECI – DGSP – Direzione Generale promozione sistema Paese) offre alle università straniere la possibilità di ottenere contributi finalizzati alla promozione della lingua e della cultura italiana nelle università straniere attraverso l’organizzazione di corsi di formazione e aggiornamento destinati ai docenti di lingua italiana […]

Leggi di più
19 February 2024
SHPALLJE PËR MBËSHTETJE FINANCIARE NË FAVOR TË INSTITUCIONEVE TË HUAJA SHKOLLORE (JO UNIVERSITARE)

QËLLIMI I MBËSHTETJES FINANCIARE Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar (MAECI) shpall konkurs për mbështetje financiare që synojnë promovimin e gjuhës dhe kulturës italiane në institucionet e huaja arsimore jouniversitare nëpërmjet mbështetjes së departamenteve të gjuhës italiane dhe financimit të bursave/udhëtimeve specializimi në Itali.   MARRËSIT E MBËSHTETJES FINANCIARE   Mbështetja jepet:   […]

Leggi di più
8 August 2023
PËRFUNDIMI I VLEFSHMËRISË TË LEJEVE TË QËNDRIMIT NË FORMAT LETRE PËR FAMILJARËT E QYTETARËVE TË BE-SË

PËRFUNDIMI I VLEFSHMËRISË TË LEJEVE TË QËNDRIMIT NË FORMAT LETRE PËR FAMILJARËT E QYTETARËVE TË BE-SË Rregullorja (BE) 2019/1157, që përmban dispozita për forcimin e sigurisë së letërnjoftimeve dhe lejeve të qëndrimit të lëshuara për qytetarët e Bashkimit dhe anëtarët e familjeve të tyre, përcakton në nenin 8 përfundimin – duke filluar nga data 3 […]

Leggi di più
6 April 2023
Shpallje konkurs për realizimin e logos me rastin e 30 vjetorit të marrëdhenieve diplomatike mes Italisë dhe Maqedonisë së veriut

Ambasada italiane në Shkup, në bashkëpunim me Institutin Dante Alighieri të Shkupit dhe Akademinë Italiane të Firences, shpall konkurs për krijimin e një skice grafike që do të përdoret si logo zyrtare për iniciativat kulturore të organizuara në kuadër të festimeve të 30-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Italisë dhe Maqedonisë së Veriut, përvjetori i së […]

Leggi di più
8 March 2023
Fushata e verifikimit të të qenurit në jete periudha 2023-2024

Të interesuarit këshillohen se fushata për verifikimin e etë qenurit në jete referuar periudhës 2023-2024 do të nisë nga data 20 mars 2023 me dërgimin e formularëve të aplikimit për vërtetimin e të qenurit në jete që do t’i kthehen bankës (Citibank) brenda datës 18 korrik 2023.Me qëllim të mbrojtjes maksimale të popullatës së përfshirë, […]

Leggi di più
24 January 2023
Ministri Tajani: “E ardhmja e Evropës në Ballkan” Konferencë me Sistemin Italia në Trieste 

Fati i Evropës muajt e fundit po luhet në mënyrë dramatike rreth Ukrainës. Por e ardhmja e kontinentit tonë është e lidhur edhe me atë që do të ndodhë në Ballkanin Perëndimor. Historia na mëson rëndësinë strategjike që ka ky rajon për sigurinë tonë. Dhe dinamikat ndërkombëtare që po shohim e theksojnë rëndësinë gjeopolitike të […]

Leggi di più
19 January 2023
Prezantimi i aktiviteteve të Konfindustria e Maqedonisë së Veriut dhe mundësia e bashkëpunimit me Odat Ekonomike 

Dje, më 18 janar, Sekretari i Parë Dr. Mario De Rosa, në prani të shefave të kabinetëve të Zëvendëskryeministrit për Çështje Ekonomike dhe të Ministrisë së Bujqësisë, Këshilltarit Shtetëror në Ministrinë e Shëndetësisë, Ambasadorit Topalovski, drejtor për diplomacinë publike dhe ekonomike, e kryetarëve të Dhomave Ekonomike të pranishme në Maqedoninë e Veriut si dhe e […]

Leggi di più
18 January 2023
Inaugurimi 2023 – Viti i kremtimit të 30 vjetorit të marrëdhënieve diplomatike midis Italisë dhe Maqedonisë së Veriut

Ambasadori Andrea Silvestri organizoi një takim në fillim të vitit në rezidencën e tij ku morën pjesë kryeministri Dimitar Kovaçevski, së bashku me zëvendëskryeministrin për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi dhe zëvendëskryeministren për qeverisje të mirë Slavica Grkovska, ministri i Shëndetësisë Bekim Sali, Guvernatoren Anita Angelovska-Bezoska dhe përfaqësuesve të institucioneve ekonomike dhe kulturore të Maqedonisë së […]

Leggi di più
31 October 2022
Prenotoni një termin në Zyrën Konsullore

Nga data 1 Nëntor 2022 është e mundur të rezervoni termin në Zyrën Konsullore/Vizave të Ambasadës Italiane në Shkup. Rezervimet mund të bëhen duke hyrë në portalin Prenot@Mi: https://prenotami.esteri.it, në përputhje me orarin e hapjes së Ambasadës për publikun. Kujtojmë përdoruesit se rezervimi është një mjet për thjeshtimin e veprimtarisë organizative dhe se, përveç arsyeve […]

Leggi di più