Questo sito utilizza cookies tecnici (necessari) e analitici.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Emergjenca COVID – 19 – Koronavirus

Në lidhje me përhapjen e virusit “COVID – 19” (“koronavirus”), ju informojmë se Ministria e Shëndetësisë maqedonase njoftoi dje, 24 shkurt 2020, masa të posaçme kontrolli për të gjithë pasagjerët që hyjnë në Maqedoninë e Veriut. Në kufijtë e ajrit dhe tokës, të gjithë pasagjerët do të kontrollohen, në momentin bëhet fjalë për kontroll me pyetje verbale. Është përgatitur një pyetësor i veçantë të cilin policia ose punonjësit kufitarë do ta dorëzojnë për të identifikuar faktorët e rrezikut (duke filluar nga prejardhja ose tranziti në zonat më të prekura nga epidemia). Nëse një person ka simptoma të dyshimshme ose ka pasur kontakte të mundshme me njerëz të sëmurë, ai do t’i nënshtrohet testeve të duhura shëndetësore të kryera nga personeli mjekësor i trajnuar në strukturat e pajisura posaçërisht në aeroportet ose kufijtë. Rastet eventuale të konfirmuara të virusit KOVID-19 do të trajtohen sipas një protokolli që parashikon izolim në spitalet shtetërore në Shkup, Veles, Shtip dhe Gostivar.

Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut gjithashtu këshillon që të mos udhëtoni në rajonet e Italisë Veriore, përveç nëse është e nevojshme. Disa shkolla private në Shkup kanë lutur familjet që kanë udhëtuar së fundmi në pushimet e dimrit në Italinë veriore t’i mbajnë fëmijët e tyre në një “karantinë vullnetare” në javë në shtëpi dhe të shmangin dërgimin e tyre në shkollë.

Tani për tani nuk janë vendosur masa kufizuese shtesë, si pezullimi i fluturimeve drejt dhe nga Italia ose forma të karantinës së detyrueshme pas hyrjes. Ambasada e Italisë në Shkup do të raportojë vazhdimisht për çdo masë të re nga autoritetet maqedonase, me të cilat është në kontakt të vazhdueshëm.