Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Platformë e re për promovimin e librit italian jashtë vendit

Data:

23/06/2020


Platformë e re për promovimin e librit italian jashtë vendit

www.newitalianbooks.it është platforma e re për promovimin e librave italianë jashtë vendit. Bëhet fjalë për një mjet të ri dixhital që i dedikohet kryesisht pjesëmarrësve në procesin letrar (redaktorët, agjentët letrarë, skautët e talentit, ilustruesit, përkthyesit, libraritë), por edhe për publikun e gjerë që është i interesuar për kulturën dhe gjuhën italiane jashtë vendit (operatorët kulturorë, bibliotekist, profesorë të gjuhës dhe kulturës italiane, studentë universitarë dhe nxënës).
Portali është gjithashtu një platformë e shkathët shkëmbimi dhe krahasimi për profesionistët në këtë sektor, qëllimi i të cilit është kryesisht promovimi i shitjes së të drejtave të veprave italiane në botë, dhe fillon me mbi gjashtëqind vepra letrare, të grupuara nga zhanri (narracion, fantazi, komike, libra për fëmijë), duke treguar interesin e fortë me të cilin botuesit italianë po japin mbështetjen e tyre për këtë iniciativë të re.
Brenda portalit përfshihen:
- hapësirë kushtuar prezantimit të çmimeve dhe kontributeve për përkthim nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar;
- një hapësirë e veçantë e destinuar për lajme dhe kontribute për aktivitetet promovuese të autorëve italianë të organizuar nga rrjeti diplomatik-konsullor dhe Institutet e Kulturës.


443