Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Vizita e Presidentit të Republikës në Maqedoninë e Veriut

Data:

12/09/2022


Vizita e Presidentit të Republikës në Maqedoninë e Veriut

Presidenti i Republikës, Sergio Mattarella, më 8/9 shtator 2022 ishte në vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Takimi i parë zyrtar ishte në Villa Vodno me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski. Në mëngjes, Presidenti Mattarella shkoi në Parlament, ku u prit nga Presidenti Talat Xhaferi dhe mbajti një fjalim para Kuvendit të mbledhur në një seancë solemne, në të cilën kujtoi lidhjet e thella të miqësisë dhe afërsisë midis popujve tanë dhe vendeve tona dhe theksoi se “Italia gjithmonë ka dhënë – dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë – mbështetje të fortë për rrugën e Maqedonisë së Veriut drejt Evropës. Më pas, së bashku me Presidentin Pendarovski, vendosi kurorë lulesh në monumentin e Goce Dellçevit në kishën e Shën Spasit. Kreu i shtetit pasdite u takua me përfaqësues të komunitetit italian të pranishëm në Maqedoninë e Veriut dhe me stafin e Ambasadës dhe institucioneve të tjera italiane të pranishme në vend. Vizita përfundoi me një takim në Qeveri me Kryeministrin Dimitar Kovaçevski.


609