Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Pjesëmarrja në Simpoziumin Ndërkombëtar “Ditët e Justinianit I”

Data:

13/11/2020


Pjesëmarrja në Simpoziumin Ndërkombëtar “Ditët e Justinianit I”

12 nëntor, Shkup. Simpoziumi i 8-të Ndërkombëtar "Ditët e Justinianit I" u përurua sot në Shkup, organizuar nga Instituti Kombëtar i Historisë, Universiteti Kirili dhe Metodi dhe Fakulteti i Teologjisë "Shën Klementi i Ohrit", Universiteti i Bolonjës, dhe nën patronazhin e Ambasadës së Italisë në Maqedoninë e Veriut. Në përshëndetjen e konferencës së rëndësishme - të hapur nga Ministrja e Kulturës Irena Stefoska dhe këtë vit kushtuar fesë dhe lidhjeve të saj me dimensionet institucionale, juridike-politike, ideologjike dhe arsimore në botën bizantine në kohën e Justinianit I - Ambasadori Silvestri theksoi lidhjet e ngushta kulturore dhe miqësore midis Italisë dhe Maqedonisë së Veriut. "Lidhjet që, siç tregon konferenca e sotme, i kanë rrënjët në historinë mbi mijëra vjet të vjetër", tha ai.


482