Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Hapen përsëri kufijtë dhe aeroportet maqedonase

Data:

26/06/2020


Hapen përsëri kufijtë dhe aeroportet maqedonase

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka vendosur t’i hapë përsëri të gjitha kufijtë e saj duke filluar nga sot 26 qershor 2020. Për të gjithë ata që hyjnë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut (si shtetasit maqedonas, ashtu edhe shtetasit e huaj) shfuqizohet obligimi i kufizimeve të kaluara (siç është obligimi I testit PCR për COVID-19 dhe vetë-izolimi i detyrueshëm) masa që nuk do të jenë më në fuqi.

Kufijtë janë të hapur pa asnjë kufizim edhe për udhëtarët që transitojnë nëpër territorin e Maqedonisë së Veriut (nuk vlen më Protokolli për transit nga 15 qershori 2020).

Gjendja e jashtëzakonshme, e miratuar në javët e kaluara nga Presidenti i Republikës Pendarovski, përfundoi më 22 qershor.

Qeveria ka vendosur gjithashtu të rihap trafikun e fluturimeve komerciale në aeroportet ndërkombëtare të Shkupit dhe Ohrit duke filluar nga 1 korriku 2020.


444