Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Bisedë telefonike midis Presidentit Stevo Pendarovski dhe Presidentit Sergio Mattarella

Data:

23/04/2020


Bisedë telefonike midis Presidentit Stevo Pendarovski dhe Presidentit Sergio Mattarella

Sot patën bisedë telefonike Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski dhe Presidenti i Republikës Italiane Sergio Mattarella. Gjatë bisedës, me miqësi dhe i përzemërt, Presidenti i Maqedonisë së Veriut Pendarovski shprehu afërsinë dhe miqësinë e tij dhe të popullit maqedonas për Italinë në këtë situatë të vështirë, të cilës Presidenti Mattarella iu përgjigj duke falënderuar dhe theksuar miqësinë që lidh të dy vendet, siç u theksua edhe me rastin e takimit të fundit në Romë në Quirinale.

Kreu i Shtetit pastaj uroi dy arritjet e rëndësishme të arritura nga Maqedonia e Veriut, me anëtarësim të plotë në NATO dhe fillimin e negociatave të pranimit me BE. Presidenti Pendarovski falënderoi për mbështetjen që nga Italia nuk ka munguar kurrë, duke nënvizuar rolin thelbësor të Romës në të dy frontet.


426