Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Masa të reja kufizuese të miratuara nga Qeveria maqedonase për tu ballafaquar me emergjencën COVID-19

Data:

08/04/2020


Masa të reja kufizuese të miratuara nga Qeveria maqedonase për tu ballafaquar me emergjencën COVID-19

Të dhënat e ditëve të fundit për përhapjen e virusit COVID-19 në Maqedoninë e Veriut nuk janë ngushëlluese: numri i të infektuarve të rinj po rritet me një ritëm në rritje.

Për shkak të tendencave jo pozitive, me një dekret që hyri në fuqi sot, Qeveria ka dhënë një goditje të mëtejshme të masave kufizuese që synojnë kontrollimin e përhapjes së epidemisë në të gjithë territorin kombëtar. Në veçanti, shpallet orari i përgjithshëm policor çdo ditë pune nga ora 16 deri në ora 5 të mëngjesit të nesërmen. Të shtunave dhe të dielave, ora policore zgjerohet në 24 orë (kjo do të thotë, në praktikë, nga ora 16 të premten deri në 5 të hënën në vijim, me mbulim të plotë të fundjavës). Arsyeja e vetme e vlefshme për të shkelur orën policore është nevoja për të shkuar në barnatore, e cila do të jetë lloji i vetëm i aktivitetit që do të mbetet i hapur, përveç dyqaneve ushqimore dhe restoranteve që bëjnë shërbimin e dorëzimit në shtëpi (si pasojë, këto shërbëtorë gjithashtu janë të përjashtuar nga ora policore).

Këto masa të përgjithshme janë të shoqëruar nga parashikime specifike për grupe të moshave:

• për njerëzit mbi 67 vjeç, zgjatja e ndalimit të përgjithshëm të lëvizjes edhe në orarin 05-10 dhe 12-16 (d.m.th koha e vetme pa ndalesë mbetet nga e hëna deri të premten, nga 10 në 12).

• për personat nën 18 vjeç, zgjatja e ndalimit të përgjithshëm të lëvizjes edhe në orarin 05-13 dhe 15-16 (d.m.th koha e vetme pa ndalesë mbetet nga e hëna deri të premten, nga 13 në 15).

Ndalohet gjithashtu lëvizja në vende publike në grupe me më shumë se dy persona, përveç nëse në grup përfshihen prindër me fëmijë nën moshën 14 vjeç.

Ambasada rekomandon respektimin e masave të miratuara nga autoritetet lokale.


421