Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Rekomandime të Ministrisë së Punëve të Jashtme maqedonase në lidhje me urgjencën COVID-19

Data:

09/03/2020


Rekomandime të Ministrisë së Punëve të Jashtme maqedonase në lidhje me urgjencën COVID-19

Sipas informacioneve të marra nga Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Maqedonisë se Veriut në Venecia (Itali), për shkak të seriozitetit të situatës me COVID-19 në vend, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisë së Veriut rekomandon që qytetarët të mos udhëtojnë në rajonet dhe provincat e mëposhtme: Lombardia, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini , Pesaro, Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso dhe Venezia.

Gjithashtu rekomandohet të shmangen udhëtimet e panevojshme në pjesë të tjera të Italisë. Për ata qytetarë që janë tashmë në Itali, rekomandojmë rritjen e masave të kujdesit në çdo kohë, dhe duke ndjekut udhëzimet e mediave lokale dhe qeverisë lokale. Më shumë informacione mund të gjeni në web faqen travel.mfa.gov.mk.

Informojmë se Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Veneci, duke ndjekur praktikën e misioneve të tjera konsullore diplomatike evropiane në të njëjtin rajon dhe për parandalimin e mëtejshëm të përhapjes së COVID-19, në periudhën vijuese nuk do të jete e hapur per palë, përveç për situata urgjente. Prandaj, nuk të fotografohen qytetarët për pasaporta te reja. Për më shumë informacione mbi zhvillimin e situatës, shtetasit maqedonas në Itali mund të kontaktojnë Konsullatën e Përgjithshme në Veneci (në + 39 389 5837913 ose në venice@mfa.gov.mk )

https://mfa.gov.mk/page/13/post/2176/informacii-povrzani-so-covid19-vo-italija


397