Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Republika e Maqedonisë së Veriut anëtare e NATO-s

Data:

27/03/2020


Republika e Maqedonisë së Veriut anëtare e NATO-s

Nga sot Republika e Maqedonisë së Veriut hyn zyrtarisht në NATO si anëtari i saj i 30-të.
Kjo është edhe një datë historike për vendin që për shumë vite aspironte drejt këtij qëllimi strategjik. Së bashku jemi më të fortë dhe më të sigurt, madje edhe në periudha të vështira siç është urgjenca aktuale shëndetësore për shkak të pandemisë COVID-19. Italia, një nga anëtarët themelues të Aleancës Atlantike, mirëpret sinqerisht Maqedoninë e Veriut në organizatë. Nga sot marrëdhënia e miqësisë historike që lidh vendet tona forcohet edhe më shumë. Është edhe një hap i rëndësishëm drejt një bashkëpunimi ende më të ngushtë.
Urime!


415