Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Azhurnimi i situatës të emergjencës COVID-19 dhe shpallje e gjendjes së jashtëzakonshme

Data:

20/03/2020


Azhurnimi i situatës të emergjencës COVID-19 dhe shpallje e gjendjes së jashtëzakonshme

1. Numri i rasteve të infektuarve në Maqedoninë e Veriut është rritur sot në gjithsej 70, dhe janë nga Dibra, Shkupi, Gostivari, Shtipi dhe Ohri. Vetëm një pacient aktualisht është shtruar në spital në kujdesin intensiv. Të gjitha rastet e tjera tregojnë simptoma të buta në të mesme dhe një pamje klinike stabile.

2. Ndërkohë, forcohen masat e marra nga autoritetet maqedonase përballë urgjencës. Pas një takimi të Presidentit të Republikës me drejtuesit e forcave politike, në ditët e fundit, u vendos shtyrja e zgjedhjeve politike, të planifikuar për 12 prill, në një datë që do të caktohet më vonë (Misioni i Vëzhgimit të Zgjedhjeve të OSBE-ODIHR kishte vendosur të lënë vendin).

Është vendosur mbyllja totale e aeroportit të Shkupit deri në njoftim të mëtutjeshëm.

Por vendimi më i rëndësishëm u mor gjatë seancës së Qeverisë dhe më pas u miratua, më 18 mars, me një dekret të Presidentit të Republikës: u shpall gjendje e jashtëzakonshme. Dispozita ishte e domosdoshme për të qenë në gjendje t'i caktohej pushtetit të drejta legjislative të jashtëzakonshme, në një situatë vërtet të veçantë, duke pasur parasysh që Parlamenti është shpërbërë që nga mesi i shkurtit dhe se shtyrja e zgjedhjeve nuk lejon të parashikohet se kur do të funksionojë një Kuvend i ri.


407