Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Vizitë në Shkup të Drejtorit të Përgjithshëm për Bashkimin Evropian të Ministrisë së punëve të jashtme dhe bashkëpunimit ndërkombëtar, Xhuzepe Buçino.

Data:

23/07/2018


Vizitë në Shkup të Drejtorit të Përgjithshëm për Bashkimin Evropian të Ministrisë së punëve të jashtme dhe bashkëpunimit ndërkombëtar, Xhuzepe Buçino.

Më 27 prill, në Shkup u mbajt një vizitë të Drejtorit të Përgjithshëm për Bashkimin Evropian të MPJBN, Z. Ministër i Gjithëfuqishëm Xhuzepe Buçino.
Në një orar shumë të zënë, ai u takua me Zëvendëskryeministrin për Çështje Evropiane, Z. Bujar Osmani, Ministrin e Punëve të Jashtme, Z. Nikola Dimitrov, Kryetarin e Komisionit për Çështjet Evropiane të Kuvendit të Maqedonisë, Z. Artan Grubi dhe Presidentin e partisë opozitare VMRO-DPMNE, Z. Hristijan Mickoski.
Me Drejtorin për BE të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Amb. Ramadan Nazifi, DG Buçino zhvilloi një raund të ri takimesh të dialogut politik mbi çështjet e integrimit evropian edhe me zyrtarët e Drejtorisë për Marrëdhëniet me Shtetet e Evropës, mbi marrëdhëniet bilaterale.
Perspektivat për integrimin euroatlantik të Maqedonisë dhe negociatat me Greqinë lidhur me çështjen e emrit ishin në qendër të bisedimeve që u mbajtën në një atmosferë të miqësisë dhe ishin shumë interesante. U njoh roli i fortë i Italisë në mbështetjen e aspiratave euroatlantike të Maqedonisë dhe gjendjes së shkëlqyer të marrëdhënieve dypalëshe.
Në fund të vizitës ishte kënaqësi ta ftojmë Drejtorin e Përgjithshëm Buçino në Ambasadë për një përshëndetje të personelit.

https://www.facebook.com/ItalyinMKD/photos/pcb.1533851020070509/1533850370070574/?type=3&theater

 


280