Ambasciata d'Italia - Skopje

Notizie e Comunicati Stampa

BANDO DI CONCORSO PER BORSE DI STUDIO OFFERTE DALL’UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI TORINO A STUDENTI INTERNAZIONALI CHE SI ISCRIVONO A CORSI DI LAUREA MAGISTRALE A.A. 2020-202109/04/2020

L’Università degli Studi di Torino offre borse di studio biennali destinate a studenti e studentesse internazionali che si iscrivono per l’a.a. 2020-2021 al primo anno di un corso di Laurea Magistrale dell’Università degli Studi di Torino. Le borse di studio ammontano ciascuna a 9.000 euro lordi. Il bando scade il 30/04/2020...

Leggi tutto
Nuove misure restrittive del Governo macedone per fronteggiare l'emergenza COVID-1908/04/2020

I dati degli ultimi giorni sulla diffusione del contagio da COVID-19 in Macedonia del Nord non sono confortanti: il numero dei nuovi contagiati aumenta con ritmo crescente.A causa degli andamenti non positivi, con un decreto entrato in vigore oggi, il Governo ha impresso un ulteriore giro di vite alle misure restrittive finalizzate al contenimento della diffusione...

Leggi tutto
Masa ekonomike të miratuara nga Qeveria maqedonase për të kundërshtuar pasojat nga COVID-1902/04/2020

Më 31 mars, Qeveria maqedonase e miratoi grupin e dytë të masave ekonomike për të luftuar pasojat ekonomike të krizës pandemike Covid-19. Në veçanti, masat përfshijnë: 1) mbështetje financiare për ndërmarrjet private, për pagimin e pagave për muajt prill dhe maj 2020, në vler&e...

Leggi tutto
Dispozita italiane në lidhje me urgjencën COVID-19. Azhurnim i situatës për shtetas italianë që kthehen nga jashtë dhe shtetas të huaj në Itali01/04/2020

Dispozita të reja në lidhje me situatën për shtetas italianë që kthehen nga jashtë dhe shtetas të huaj në Itali: https://www.esteri.it/mae/it/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html Për verzion në gjuhë angleze: https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-...

Leggi tutto
Dispozita të reja italiane në lidhje me urgjencën COVID-19. Azhurnim i situatës për shtetas italianë që kthehen nga jashtë dhe shtetas të huaj në Itali28/03/2020

Më 22 mars 2020, u miratua Dekreti i Kryesisë së Këshillit të Ministrave që përmban masa të mëtejshme në lidhje me kontrollimin dhe menaxhimin e urgjencës epidemiologjike nga COVID-19 në të gjithë territorin italian. Sot, 28 mars 2020, Ministri i Shëndetësisë dhe Ministri i...

Leggi tutto
Mesazh nga Presidenti i Republikës Sergio Mattarella për urgjencën e COVID-1927/03/2020

Presidenti i Republikës Sergio Mattarella drejtoi sot një mesazh për urgjencën e COVID-19: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=v_hCfviRVXw  

Leggi tutto
Republika e Maqedonisë së Veriut anëtare e NATO-s
Republika e Maqedonisë së Veriut anëtare e NATO-s27/03/2020

Nga sot Republika e Maqedonisë së Veriut hyn zyrtarisht në NATO si anëtari i saj i 30-të.Kjo është edhe një datë historike për vendin që për shumë vite aspironte drejt këtij qëllimi strategjik. Së bashku jemi më të fortë dhe më...

Leggi tutto
Situata e emergjencës COVID – 19: organizim i ri i riatdhesimit i shtetasve italian27/03/2020

I organizuar nga Ambasada, mbrëmë nga Shkupi është nisur grupi i ri prej 14 shtetas italian që nga aeroporti në Tiranë sot u kthyen në Itali (Roma-Fiumicino). Riatdhesimi i shtetasve italian për t'u bashkuar me familjet e tyre në këto momente të rënda ishte i mundur, edhe një herë, fal...

Leggi tutto
Hapja e bisedimeve të anëtarësimit midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe BE-së. Bisedë telefonike midis Ministrave të Jashtëm Di Maio dhe Dimitrov
Hapja e bisedimeve të anëtarësimit midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe BE-së. Bisedë telefonike midis Ministrave të Jashtëm Di Maio dhe Dimitrov 26/03/2020

Këshilli Evropian miratoi Vendimet e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme të 25 marsit për zgjerimin me që vendoset hapja e bisedimeve të anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë me BE. Ky është një rezultat historik i...

Leggi tutto
ÇMIME DHE KONTRIBUTE PËR PËRKTHIME NË GJUHË TË HUAJ TË VEPRAVE LETRARE DHE SHKENCORE (GJITHASHTU EDHE NË FORMAT DIXHITAL), PRODHIM, DUBLIM OSE NËNTITULLIM NË GJUHË TË HUAJ TË FILMAVE ME METRAZH TË SHKURTËR, FILMAVE ARTISTIKË DHE SERIVE TELEVIZIVE26/03/2020

Ministria e punëve të jashtme dhe bashkëpunimit ndërkombëtar shpall mundësinë për çmime dhe kontribute financiare në favor të përkthimeve në gjuhë të huaj të veprave letrare dhe shkencore (gjithashtu edhe në format dixhital), prodhim, dublim ose nëntitullim në gjuh&...

Leggi tutto
Qytetarë italian që kthehen nga jashtë dhe shtetas të huaj në Itali: azhurnimi i pyetjeve të shpeshta24/03/2020

Përditësimi i përgjigjeve të pyetjeve të shpeshta për shtetasit italian që kthehen nga jashtë dhe shtetasit të huaj në Itali, pas hyrjes në fuqi të Dekretit të Ministrit të Shëndetësisë 20 Mars 2020, të Dekretit të 22 Marsit 2020 të miratuar bashkarisht nga Ministri i Shëndetësisë dhe Ministri i Brendshëm dhe Dpcm 22 Mars 2020: https://www.esteri.it/mae/it/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domand...

Leggi tutto
Masa të reja kufizuese nga Qeveria maqedonase dhe situata e infektimeve24/03/2020

Në orën 12.00 sot, numri i përgjithshëm i rasteve të infektuarve nga COVID-19 në Maqedoninë e Veriut u rrit në 148; 1 pacient i shëruar; 2 fatkeqësisht të vdekur. Rastet pozitive të virusit janë regjistruar më së shumti në Shkup dhe Dibër; raste të tjera janë në Kuma...

Leggi tutto
Intervista e Ambasadorit Romeo
Intervista e Ambasadorit Romeo21/03/2020

Intervista e Ambasadorit Romeo në emisionin "Euro Fokus" të TV Telma në lidhje me urgjencën COVID-19 në Itali dhe apel për bashkatdhetarët që jetojnë në Maqedoninë e Veriut. https://youtu.be/P4Iq2u4JXFk  

Leggi tutto
  Situata e emergjencës COVID – 19: operacioni i riatdhesimit i shtetasve italian
Situata e emergjencës COVID – 19: operacioni i riatdhesimit i shtetasve italian20/03/2020

I koordinuar nga Ambasada, mbrëmë nga Shkupi është nisur grupi prej 16 shtetas italian që nga aeroporti në Tiranë sot u kthyen në Itali. Riatdhesimi i shtetasve italian për t'u bashkuar me familjet e tyre në këto momente të rënda ishte i mundur falë b...

Leggi tutto
Azhurnimi i situatës të emergjencës COVID-19 dhe shpallje e gjendjes së jashtëzakonshme20/03/2020

1. Numri i rasteve të infektuarve në Maqedoninë e Veriut është rritur sot në gjithsej 70, dhe janë nga Dibra, Shkupi, Gostivari, Shtipi dhe Ohri. Vetëm një pacient aktualisht është shtruar në spital në kujdesin intensiv. Të gjitha rastet e tjera tregojnë simptoma të buta në t&eu...

Leggi tutto