Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Конзуларни услуги

 

Конзуларни услуги

 

Конзуларни Услуги

Конзуларните услуги се вршат врз основа на принципите за еднаквост, ефикасност и транспарентност.

Конзулатите на сите италијански државјани им овозможуваат заштита во случај на повреда на нивните основни права и на ограничување или пак одземање на нивната лична слобода. Освен тоа нудат помош при итни случаи, при потрага по членови на семејството, отворени процедури во странство поврзани со наследство, како и при транспорт на посмртни останки.

 


13