Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

„Данте 700„ Конкурс за учениците од Средното уметничко училиште во Скопје и државните и приватни академии и факултети за ликовни уметности, архитектура и дизајн во Северна Македонија во чест на 700° годишнина од смртта на големиот поет Данте Алигиери.

Датум:

07/04/2021


„Данте 700„  Конкурс за учениците од Средното уметничко училиште во Скопје и државните и приватни академии и факултети за ликовни уметности, архитектура и дизајн во Северна Македонија во чест на 700° годишнина од смртта на големиот поет Данте Алигиери.

Амбасадата на Италија во Скопје и Институтот Данте Алигиери во Скопје објавуваат конкурс за изработка на постер во чест на одбележувањето на 700° годишнина од смртта на големиот поет Данте Алигиери.

Конкурсот, наменет за учениците од Средното уметничко училиште во Скопје и државните и приватни академии и факултети за ликовни уметности, архитектура и дизајн во Северна Македонија, има за цел да поттикне интерес кај младите за Данте и за неговото дело.

Учеството на Конкурсот предвидува изработка на уметнички постер на темата на Конкурсот “Данте 700”.

За да го прочитате конкурсот и да ги симнете формуларите за аплицирање кликнете на следниот линк:

https://drive.google.com/drive/folders/1DtooLPAOfYA75GADNKAnb7EMv1Vl_Dq6?usp=sharing

 

bando poster dante 700

 


508