Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

ДЕН НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ДИЗАЈН ВО СВЕТОТ

Датум:

02/11/2020


ДЕН НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ДИЗАЈН ВО СВЕТОТ

На 5 ноември (11.15 – 12.30), по повод Денот на италијанскиот дизајн во светот, под менторство и покровителство на Амбасадата на Италија во Северна Македонија и во соработка со Институтот „Данте Алигиери“ од Скопје се организира онлајн мастер час со познатиот италијански дизајнер и илустратор проф. Серџо Оливоти со наслов:

„Етиката на креативноста / дизајнирање книги за деца„

Мастер часот ќе се одржи со присуство во едукативниот центар М6 во Скопје (http://m6.edu.mk/  ) а истовремено ќе биде бесплатно пренесуван преку платформата Зум на италијански јазик, со превод на англиски и македонски јазик.

За да учествувате онлајн ве молиме пријавете се на следниот линк:

http://m6.edu.mk/registration-page/?event=2246

Потоа едукативниот центар М6 ќе ги обезбеди лозинките за онлајн пристап на настанот.

 

#IDD2020

#ItalianDesignDay


476