Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Северна Македонија. Воведување на полициски час на националната територија

Датум:

06/04/2021


Северна Македонија. Воведување на полициски час на националната територија

Македонската Влада денес донесе одлука за воведување на полициски час од 20.00 до 05.00 часот следниот ден и затворање на сите угостителски активности, освен за услуги за носење. Овие мерки се на сила до 20 април 2021 година. На сила е и обврската за заштитна маска и на отворено и забрана за собирање повеќе од 4 лица на јавно место.

Ажурирано на 21.04.2021. Гореспоменатите рестриктивни мерки се продолжени до 27 април 2021 година.


513