Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Нов број за итни повици

Data:

11/02/2022


Нов број за итни повици

Од денеска во Скопје, а за десетина дена на целата територија на Република Северна Македонија, ќе стапи во функција новата телефонска линија за итни повици - 112. Преку истата граѓаните ќе можат да се поврзат со итната медицинска помош, полицијата или пожарникарните счлужби во сите краишта на земјата. Овој број е надополна на веќе постоечките линии за итни повици во случај на животна опасност.


558