Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

СТУДИСКИ СТИПЕНДИИ ОД ИТАЛИЈАНСКАТА ВЛАДА ЗА А.Г. 2021/22

Data:

08/07/2021


СТУДИСКИ СТИПЕНДИИ ОД ИТАЛИЈАНСКАТА ВЛАДА ЗА А.Г. 2021/22

Амбасадата на Италија известува дека Италијанската Влада стави на располагање стипендии за македонски државјани наменети за користење во академската година 2021/22

Лицата можат да аплицираат за следните категории на студии во Италија:

  • НАПРЕДНИ КУРСЕВИ ЗА УСОВРШУВАЊЕ НА ЈАЗИКОТ ЗА СТУДЕНТИ ПО ИТАЛИЈАНСКИ ЈАЗИК (од 3 месеци);
  • СТУДИИ ЗА ВИСОКО УМЕТНИЧКО И МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ;
  • ПОСТДИПЛОМСКИ СТУДИИ (втор степен -две години):
  • ДОКТОРСКИ СТУДИИ;
  • ИСТРАЖУВАЧКИ АКТИВНОСТИ.

Подетални информации околу аплицирањето може да се најдат на страницата на Италијанската Влада наменета за студирање во Италија и за стипендии: хттпс://студѕиниталѕ.естери.ит, како и овде директно:

Bando di Conscorso 2021
Call for Applications 2021

 

Апликацијата треба да биде целосно пополнета и испратена on line заклучно

со 13 јули 2021 (14.00 часот).

 


526