Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Нови превентивни мерки усвоени од македонската Влада

Датум:

11/03/2021


Нови превентивни мерки усвоени од македонската Влада

На седницата на 9 март 2021 година, Владата на Република Северна Македонија воведе, со почеток од среда 10 март се до понеделник 22 март, полициски час од 22.00 до 05.00 часот следниот ден, како мерка за спротивставување на значителното зголемување на случаите на Ковид 19 во земјата.

Исто така, се воведува посебна превентивна мерка за патниците кои влегуваат во земјата од која било африканска држава: за македонските граѓани кои пристигнуваат од Африка задолжителна е 14-дневна домашна самоизолација, додека за странските граѓани, периодот од 14 дена карантин е предвидено да се спроведе во структури одредени од Владата (обично се работи за хотелски структури).


502