Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Предавање на акредитивните писма на Амбасадорот Андреа Силвестри до Претседателот Стево Пендаровски.

Датум:

02/11/2020


Предавање на акредитивните писма на Амбасадорот Андреа Силвестри до Претседателот Стево Пендаровски.

На ден 2 ноември о.г., Амбасадорот Андреа Силвестри изврши предавање на акредитивните писма до Претседателот на Република Северна Македонија,Стево Пендаровски.

Потврдена е целосната италијанска поддршка кон процесот на европска интеграција на Скопје како и вољата за понатамошен развој на одличните билатерални односи.


478