Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Средба на Амбасадорот Силвестри со Министерот Бујар Османи

Data:

02/11/2020


Средба на Амбасадорот Силвестри со Министерот Бујар Османи

На ден 2 ноември о.г.,Амбасадорот Силвестри оствари срдечна средба со Министерот Бујар Османи, со посебен осврт кон европските перспективи за Северна Македонија како и кон билатералните односи со Италија. Рим останува рамо-до-рамо до Скопје со цел да се обезбеди брзо започнување на преговорите за пристапување кон ЕУ.


479