Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

ЗАБРАНА ЗА ВЛЕЗ ВО ИТАЛИЈА ПРОДОЛЖЕНА ДО 7 СЕПТЕМВРИ

Датум:

07/08/2020


ЗАБРАНА ЗА ВЛЕЗ ВО ИТАЛИЈА ПРОДОЛЖЕНА ДО 7 СЕПТЕМВРИ

Со Декретот на Претседателот на Владата од 7 август оваа година, забраната за влез во Италија за лица кои доаѓаат од Р. Северна Македонија, или лица кои во транзит поминале низ Северна Македонија во претходните 14 дена, е продолжена до 7 септември 2020 година.

Исклучок од забраната и со дозвола за влез во Италија се само оние лица кои имаат државјанство од една од земјите од ЕУ или од Шенген зоната и да имаат дозвола за престој во Италија издадена пред 9 јули 2020 година.


455