Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Нова Уредба на Министерот за здравство

Data:

31/07/2020


Нова Уредба на Министерот за здравство

Ограничувањата за влез во Италија за оние кои доаѓаат од Северна Македонија се продолжени со денешната наредба на Министерот за Здравство.
Само граѓани на ЕУ и на држави од Шенген зона кои имаат и легален престој на италијанска територија (од датум пред 9 јули 2020 година), можат да влезат во Италија. Во секој случај, за последниве се применува 14 дена самоизолација.


453