Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Интервју на Амбасадорот Ромео на МРТ1 по повод Денот на Републиката

Датум:

01/06/2020


Интервју на Амбасадорот Ромео на МРТ1 по повод Денот на Републиката

Амбасадорот Ромео даде интервју за националната телевизија МРТ1 по повод Денот на Република Италија.

Меѓу различните теми кои се споменаа се здравствената вонредна состојба во Италија, постапките на ЕУ за борба со економската и здравствената криза, економските односи меѓу Италија и Северна Македонија, перспективата за започнување пристапни преговори со ЕУ и политичката состојба во земјата.

http://play.mrt.com.mk/play/40189

За верзија на англиски јазик:

https://youtu.be/zoSlb4vDhSs


436