Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Меѓународна награда за италијанистика „Flaiano„ - XIX издание

Датум:

16/03/2020


Меѓународна награда за италијанистика „Flaiano„ - XIX издание

Промовирана и организирана од Здружение за култура „Ennio Flaiano„, наградата ја вреднува работата на италијанистите ширум светот и - од нејзиното основање – е во соработка со Министерството за надворешни работи и меѓународна соработка (MAECI).

Изданијата ќе треба да опфаќаат теми од италијанската култура, на локалниот јазик или на италијански јазик, реализирани во текот на претходната година.

Изданијата мора да бидат испратени во дупликат директно до Секретаријатот на наградите (Segreteria del Premio - Piazza Emilio Alessandrini, 34 - 65127 Pescara, најдоцна до 10-ти мај (поштенскиот печат ќе важи за доказ).

Во ова издание, жирито на наградата, составено од експерти од меѓународна култура, ќе ги објави тројцата добитници кои ќе ја подигнат наградата во Пескара на 4 јули.

За повеќе информации, можете директно да се обратите на контактите во повикот:

www.premiflaiano.com

email: associazione.flaiano@gmail.com


404