Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Нови рестриктивни мерки воведени од македонската Влада и состојба со бројот на заразени случаи

Датум:

24/03/2020


Нови рестриктивни мерки воведени од македонската Влада и состојба со бројот на заразени случаи

Денес до 12:00 часот, вкупниот број на заразени случаи со COVID-19 во Северна Македонија се искачи на 148; еден излечен пациент; 2 за жал починати. Заразените лица се регистрирани најмногу во Скопје и Дебар; други случаи во Куманово, Штип, Кавадарци, Охрид и Гостивар.

Во последните денови Владата усвои дополнителни рестриктивни мерки за да се соочи со вонредната ситуација поради COVID-19 меѓу кои:

- полициски час од 21:00 до 05:00 наредниот ден;

- забрана за излегување од дома од 11:00 до 05:00 наредниот ден за лицата над 67 години;

- забрана за излегување од дома од 21:00 до 12:00 наредниот ден за малолетни лица.


410