Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Министерот за одбрана Елизабета Трента во посета на Скопје

Датум:

02/10/2018


Министерот за одбрана Елизабета Трента во посета на Скопје

Голем успех на посетата во Скопје, на 17 септември оваа година, на Министерот за одбрана Г-ѓа Елизабета Трента, по покана на Вицепремиерот и Министер за одбрана на Македонија Г-ѓа Радмила Шеќеринска.
Посета со интензивна програма и на највисоко институционално ниво, при која се оддржаа средби со највисоките претставници на државата: Претседателот на Републиката Ѓорге Иванов, Претседателот на Собранието Талат Џафери и Вицепремиерот Зоран Заев. Се одржаа средби исто така и со Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, со Вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, со членовите на Комисијата за одбрана при Собранието, со Претседателот на комисијата за европски прашања и со лидерот на опозицијата, Претседателот на ВМРО Христијан Мицкоски. При средбите со македонските власти повторно се потенцираа поддршката на Италија за евро-атлантските аспирации на Македонија како и силниот интерес за продолжување и интензивирање на билатералната соработка во областа на одбраната, на оперативно ниво, со обуки, како и на индустриско ниво.
За време на приемот во резиденцијата, организиран од Амбасадорот, Министерот Трента, исто така се сретна со претставници на италијанската заедница од економскиот, трговскиот и културниот сектор во Република Македонија и со италијанските претставници на меѓународните организации присутни во земјата.

https://www.facebook.com/ItalyinMKD/videos/289880191610238/

https://www.facebook.com/ElisabettaTrentaM5S/videos/308998326576764/

https://scontent.fskp2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42194086_1714227272032882_2132736297968599040_n.jpg?_nc_cat=109&oh=9cc0841ed626f63dd67e4d0337ebba50&oe=5C24C404


298