Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Тимот на Амбасадата победи на “Diplomatic Football Tournament”

Датум:

01/08/2018


Тимот на Амбасадата победи на “Diplomatic Football Tournament”

Екипата по мал фудбал на Амбасадата го освои првото место на Дипломатскиот Фудбалски Турнир организиран од Руската Амбасада, победувајќи во финалето против екипата на ОБСЕ со 6-1. Свеченото доделување на пехарот беше на приемот за Националниот ден на Русија на 13 јуни, со предавање на “Cup of the Dean” на капитенот на италијанскиот тим Амбасадорот Ромео од страна на Амбасадорот Олег Шчербак.
Заслужената победа на Амбасадата доаѓа следствено по освоените второ и трето место на претходните турнири.

https://www.facebook.com/ItalyinMKD/photos/pcb.1575053902616887/1575053865950224/?type=3&theater

 


296