Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Посета во Скопје на Генералниот Директор за Европска Унија при Министерството за надворешни работи и меѓународна соработка, Џузепе Бучино.

Датум:

23/07/2018


Посета во Скопје на Генералниот Директор за Европска Унија при Министерството за надворешни работи и меѓународна соработка, Џузепе Бучино.

На 27 април оваа година во Скопје се оддржа посетата на Генералниот Директор за Европска Унија при Министерството за надворешни работи и меѓународна соработка, Ополномоштен Министер Г-дин Џузепе Бучино.

Во многу полн распоред, тој се сретна со Заменик-премиерот за европски прашања, Бујар Османи, со Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, со Претседателот на Комисијата за европски прашања на македонското собрание, Артан Груби и со претседателот на опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Со Директорот за ЕУ на македонското Министерство за надворешни работи, Амб. Рамадан Назифи, ГД Бучино оддржа нов круг состаноци за политички дијалог за прашањата за европска интеграција и со претставници на Дирекцијата за односи со земјите на Европа во врска со билатералните односи.

Перспективите за евроатланска интеграција на Македонија и преговорите со Грција за прашањето за името беа во центарот на разговорите што се оддржаа во срдечна атмосфера и кои беа многу интересни. Се даде признание на силната улога на Италија во поддршката на евроатлантските аспирации на Македонија и одличната состојба на билатералните односи.

На крајот на посетата беше задоволство да се прими Генералниот Директор Бучино во Амбасадата за краток поздрав на вработените.

https://www.facebook.com/ItalyinMKD/photos/pcb.1533851020070509/1533850370070574/?type=3&theater

 


280