Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

La sede

 

La sede

Информации

Амбасадата на Италија во Скопје се наоѓа на Улица 8-ма Ударна Бригада бр. 22

Тел. +389-2-3236500
Факс +389-2-3236505

Амбасадата е отворена за странки од вторник до петок од 09:00 до 13:00 часот и во среда исто така од 14:30 до 16:30.

За посебните оддели обратете се на соодветниот оддел.

Амбасадата е сместена во познатата скопска палата со историско значење, Вила Шкаперда, и се наоѓа во самиот центар на град Скопје, веднаш до раскрсницата помеѓу улиците Димитрије Чуповски и Даме Груев.

Конзуларното одделение е сместено во објектот на Амбасадата.

 85