Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Амбасада

 

Амбасада

Амбасадата на Италија во Скопје се наоѓа на Улица 8-ма Ударна Бригада бр. 22

Тел. +389-2-3236500
Факс +389-2-3236505

Амбасадата е отворена за странки од вторник до петок од 09:00 до 13:00 часот и во среда исто така од 14:30 до 16:30.

За посебните оддели обратете се на соодветниот оддел.

Амбасадата е сместена во познатата скопска палата со историско значење, Вила Шкаперда, и се наоѓа во самиот центар на град Скопје, веднаш до раскрсницата помеѓу улиците Димитрије Чуповски и Даме Груев.

Конзуларното одделение е сместено во објектот на Амбасадата.


21