Questo sito usa cookie per fornirti un'esperienza migliore. Proseguendo la navigazione accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra OK

Сектори

 

Сектори

Отворени за странки: Вторник – Петок од 09:00 до 13:00, Среда исто така од 14:30 до16:30

Телефонската централа е достапна од 09:00 до 16:00, Петок од 09:00 до 15:00

Број за итни случаи (линк)

Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини не е дозволен пристап во просториите на Амбасадата со чанти и мобилни телефони.

Е-маил адреси:

Е-маил: segreteria.skopje@esteri.it

Сертифицирана електронска е-маил адреса: amb.skopje@cert.esteri.it

Канцеларија за односи со јавноста: skopje.urp@esteri.it

 

Органограм

Шеф на Мисија: Амб. Андреа Силвестри

Заменик Шеф на Мисија и Одговорен на Трговско-економскиот оддел: Г-дин Марио Де Роса

Одговорен за одбрана Полковник Стефано Анџони

Одговорен на одделот за конзуларни работи: Г-дин Марио Де Роса

Сметководител: Г-дин Џузепе Виџано

Одговорен на конзуларниот оддел: Г-дин Марио Де Роса

Одговорен на одделот за визи: Г-ѓа Бојана Танјевич

Експерт за безбедност:

Офицер за врски:

Лектор по италијански јазик: Проф. Марко Пешетели

 

Трговско-економски оддел

Одговорен: Г-дин Марио Де Роса

Тел. +389 2 3236507

Е-маил: alessio.liquori@esteri.it

 

Оддел за конзуларни работи

Одговорен: Г-дин Марио Де Роса

Тел. +389 2 3236507

Е-маил: alessio.liquori@esteri.it

 

Заменик одговорен за конзуларни работи и Одговорен на оддел за пасоши:

Г-дин Фабио Доменичи

Тел. +389 2 3236517

Е-маил: consolare.skopje@esteri.it

Конзуларниот оддел е отворен за странки од 09:00 до 13:00, и во среда исто така од 14:30 до 16:30.

 

Оддел за визи

Одговорен: Г-ѓа Бојана Танјевич

Тел. +389 2 3236518

Е-маил: visti.skopje@esteri.it

Одделот за визи е отворен за странки од 09:00 до 13:00, и во среда исто така од 14:30 до 16:30.

 

Оддел за сметководство

Одговорен: Г-дин Џузепе Виџано

Тел. +389 2 3236513

Факс +389 2 3236512

Е-маил: amministrazione.skopje@esteri.it

Со закажување.

 

Оддел за култура

Лектор по италијански јазик: Проф. Марко Пешетели

Е-маил: culturale.skopje@esteri.it ; marco.pescetelli@esteri.it

Со закажување.

 

Канцеларија ICE во Скопје (Агенција за промоција во странство и интернационализација на претпријатијата)

Директор (резидент во Софија): Г-ѓа Кјара Петро

Ул. Македонија бр. 33 Ристиќева Палата ст. 6

Тел. +389 2 3296256

Факс +389 2 3296260

Е-маил: skopje@ice.it

 

Оддел за одбрана

Одговорен за одбрана: Пол. Стефано Анџони

Ул. Лермонтова бр. 3, ст. 2, 1000 Скопје

Тел./Факс +389 2 3135837

Е-маил: difeitalia.skopje@smd.difesa.it

 

 

Неработни денови 2022:

1 јануари: Нова Година

6 јануари: Богојавление

7 јануари: Христијански Божиќ

18 април: Велигден

1 мај: Ден на трудот

02 мај: Рамазан Бајрам

2 јуни: Ден на Италијанската Република

2 август: Ден на Републиката Северна Македонија

8 септември: Ден на независноста на Република Северна Македонија

25 декември: Католички Божиќ

26 декември: Свети Стефан


111